baniInspectorii antifraudă au descoperit  neregulile în Bucureşti şi judeţele Argeş, Prahova, Buzău şi Călăraşi. În urma controalelor efectuate la nivel naţional, inspectorii antifraudă fiscală au constatat în Bucureşti şi judeţele Argeş, Prahova, Buzău şi Călăraşi prejudicii totale de 7,3 milioane lei (peste 1,6 mil. euro) în domeniul producerii şi comercializării produselor accizabile şi au întocmit sesizări penale în acest sens.
Potrivit unui comunicat de presa remis de către Direcţia Generală Antifraudă (DGAF) au fost identificate două firme producătoare de păcură din judeţul Prahova, care au alterat compoziţia combustibilului şi l-au comercializat, cauzând un prejudiciu de 1.158.438 lei (accize şi TVA). „Alte firme din judeţul Argeş au livrat reziduuri de produse energetice către societăţi comerciale neautorizate ca antrepozite fiscale, încălcând astfel prevederile legale aferente, motiv care a determinat înaintarea propunerilor de revocare a autorizaţiilor de producere şi comercializare”, se arată în documentul citat.
De asemenea, în Bucureşti, unei societăţi, care comercializa produse energetice fără a avea dovezi de plată a accizelor aferente, i s-au instituit măsuri asigurătorii pentru asigurarea recuperării unui prejudiciu total de 4.691.367,23 lei. De asemenea, altor două firme care au încălcat obligativitatea stocării înregistrărilor video li s-au dispus amenzi în cuantum total de 200.000 lei, confiscarea a 200.000 lei proveniţi din vânzare şi suspendarea activităţii de comercializare a produselor energetice în sistem en detail.
În judeţul Buzău a fost identificată o firmă, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 1.369.842 lei, reprezentând accize şi TVA, prin producere şi valorificare de alcool etilic şi tehnic fără contorizare şi fără documente legale. De asemenea, în judeţul Călăraşi a fost identificat un lanţ de achiziţie din Bulgaria a două tone de tutun, unde s-au utilizat facturi şi documente de transport fictive emise de furnizori şi de beneficiari – firme tip fantomă, care au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 1.135.550 lei, reprezentând accize şi TVA.
„Acţiunile de control continuă pentru identificarea vinovaţilor de prejudicierea bugetului statului”, se arată în informarea DGAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.