Monumentul_natural_Grunj_-640x480Astăzi, începând cu orele 12.00, are loc inaugurarea Muzeului ‘’Timpul Omului”, situat la ieșirea din localitatea Mînzălești, în apropierea Pietrei Albe de la Grunj. Acesta este un prim rezultat al proiectului GeoSust din care fac parte echipa de dezvoltare a Geoparcului Ținutul Buzăului, Primăria comunei Mînzălești(Buzău) și Muzeul Național al Țăranului Român.
Timpul Omului propune vizitatorilor o incursiune artistică în spațiul tradițional buzoian și explorează legăturile văzute și nevăzute dintre Om și Pământ.
La realizarea muzeului au contribuit geologi, etnografi, muzeografi, artiști și meșteri populari locali, personalitatea expoziției fiind influențată de participarea comunității locale din Mînzălești. Un rol important l-a avut Primăria comunei Mînzălești, care, pentru realizarea acestui muzeu a pus la dispoziție colecția etnografică a Văii Slănicului.
Geoparcul Ținutul Buzăului propune un cadru coerent si unitar de dezvoltare socio-economica a zonei submontane a judetului, pe baza valorificarii potentialului turistic local de valoare mondiala: Vulcanii Noroioși, chihlimbarul, aşezările rupestre din Munţii Buzăului, Platoul de Sare Meledic. Geoparcul este recunoscut oficial la nivel judetean (HCJ Buzau, 29/04/2010) , iar la momentul actual urmăreşte recunoasterea internatională, prin includerea în reţeaua europeană şi globală (UNESCO) a geoparcurilor rurale. Teritoriul administrativ al geoparcului se suprapune peste spatiul administrativ a 18 comune din zona submontană a judetului Buzău (Colti, Pănătău, Bozioru, Brăesti, Cozieni, Odăile, Pârscov, Berca, Cănești, Chilile, Scorțoasa, Beceni, Lopătari, Mânzălești, Vintilă Vodă, Bisoca, Sărulești, Valea Salciei) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.